Хто б міг подумати, що звичайне молоко здатне творити чудеса на грядці? Дачники знайшли спосіб зробити томати міцнішими, смачнішими та стійкішими до хвороб — лише за допомогою молочного розчину.
Цей метод як живить рослини, а й створює їм справжню " броню " від грибкових інфекцій.
Вся справа в кальції та корисних мікроорганізмах, які є в молоці: вони зміцнюють тканини рослин, прискорюють дозрівання плодів та покращують ґрунтову мікрофлору.
Як це працює?
Розведіть 1 літр нежирного або знежиреного молока в 10 літрах води та обробіть томати за допомогою обприскувача. Робити це краще ввечері - так розчин не випарується під сонцем і створить на листі захисну плівку.
Результат – менше шансів на фітофтороз та вершинну гниль, плоди стають щільнішими, а смак – яскравішим. Більше того, молочний аромат приваблює сонечок, які із задоволенням знищують попелицю.
Кінець чорної смуги: три знаки Зодіаку, для яких настає світла епоха
"Я не буду ведучим у цьому сезоні": Григорій Решетеник розповів про росіянина на шоу "Холостяк"
"Бабине літо" повертається: Україну накриє хвиля тепла до +22°, ось коли ховати куртки
Блекаути б’ють по гаманцю: чому молоко, м’ясо й хліб можуть стати розкішшю вже цієї зими
Секрет успіху: регулярність
Обприскування повторюють кожні 10-14 днів, використовуючи лише свіже чи пастеризоване молоко. Скис продукт - табу: він може викликати неприємний запах і залучити шкідників.
Деякі городники клянуться, що після таких «молочних спа-процедур» їх помідори не лише швидше наливаються соком, а й зберігаються довше, а врожай стає щедрим.
Читайте також:
Чому ваш перець ніколи не виросте поруч із огірками: помилка, яка губить урожай.
Перці-зеляні: чому ваші плоди вперто не червоніють і як змусити їх встигнути швидше.
Ідеальний час для врожаю полуниці: кінець літа – найкращий момент для соковитих та солодких ягід.